Lauwwarme salade met lamsfilet

Lauwwarme salade met lamsfilet

Lauwwarme salade met lamsfilet

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

100 gr groene asperges
zout, versgemalen peper
1/2 kropje rode sla (radicchio)
6 kerstomaatjes
± 15 spinazieblaadjes
25 gr boter
2 lamsfilets á 125 gr
1 eetlepel frambozenazijn
1 1/2 eetlepel rodebessegelei
1 dl olijfolie

Bereiden

Snijd het harde stukje van de asperges en snijd ze in stukjes van 4
cm.
Kook ze ± 5 minuten in ruim water met wat zout, spoel ze onder koud
water af en laat ze uitlekken.
Snijd de slablaadjes kleiner en halveer de tomaatjes.
Vermeng alle groenten en verdeel ze over 4 borden.
Verhit de boter in een koekepan en bak de lamsfilets in ± 4 minuten
aan beide kanten bruin, zodat ze van binnen rosé zijn.
Neem de filets uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze
warm.
Roer de azijn en de bessegelei door het bakvet en verwarm het op halfhoog
vuur, zodat de aanbaksels los koken.
Schenk de jus door een zeef en klop er met de olie en wat peper en zout
een sausje van.
Snijd de filets in plakjes, verdeel die over de groenten en lepel de
dressing erover.
Serveer direct.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus